تاثییر توافق تازه بر اقتصاد ایران چیست؟ – تجارت نیوز_خبررسان

نمودارر ak7967


به گزارش خبررسان

اندوخته‌گذاری خارجی به‌گفتن یکی از با اهمیت ترین محرک‌های رشد اقتصادی در ایران، سال‌ها است که تحت‌تأثیر عواملی چون تحریم‌های بین‌المللی، ضعف در سیاست خارجی، و مانع ها ساختاری داخلی ازجمله تسلط شرکت‌های شبه‌دولتی بر اقتصاد، روندی نزولی را طی کرده است. این در حالی است که کشورهایی همانند عربستان سعودی با سیاست‌گذاری‌های موثر، در مسیر جذب اندوخته‌گذاران خارجی با شتابی بالا در حال پیشروی‌اند.

به گزارش تجارت نیوز، اندوخته‌گذاری خارجی در اقتصاد ایران، از جمله راه‌هایی است که می‌تواند به رشد اقتصادی منجر شود. نخستین قدم برای جذب اندوخته‌گذار خارجی، برقراری روابط گسترده با جهان است؛ امری که ایران از آن محروم مانده است. در سال‌های تازه، به دلایلی، چون تحریم‌های بین‌المللی و اختلافات سیاسی گسترده ایران با سرزمین‌های غربی و حتی برخی سرزمین‌های همسایه، مقدار اندوخته‌گذاری مستقیم خارجی به‌شدت افت یافته است.

ورود اندوخته خارجی طبق معمولً به تشکیل زمان‌های شغلی تازه منجر می‌شود. شرکت‌هایی که از اندوخته‌گذاری خارجی منفعت‌مند خواهد شد، برای گسترش فعالیت‌های خود نیازمند نیروی کار می باشند. این قضیه می‌تواند به افت نرخ بیکاری و بهبود حالت اشتغال در سرزمین پشتیبانی کند. این چنین، اندوخته‌گذاری مستقیم خارجی می‌تواند به قسمت‌های گوناگون اقتصادی نظیر صنعت، خدمات و دیگر قسمت‌ها هدایت شده و عرصه‌ساز رشد اقتصادی شود.

نقل و انتقالات زمستانی لیگ برتر فوتبال ایران + جدول_خبررسان
ادامه مطلب

یکی از راه‌های جذب اندوخته‌گذار خارجی، بهبود محیط کسب‌وکار برای فعالان اقتصادی داخلی است. عواملی، چون تعدد قوانین در حوزه کسب‌وکار، جهت پیچیدگی و سختی فرآیند‌های بوروکراتیک جهت اخذ مجوز برای اندوخته‌گذاران خارجی و کارآفرینان داخلی شده است.

از دیگر مانع ها مهم می‌توان به وجود شرکت‌های شبه‌دولتی با اختیارات زیاد اشاره کرد که به رقیبی جدی برای قسمت خصوصی بدل شده‌اند. این شرکت‌ها با برخورداری از امتیازات اختصاصی، مانع رشد و فعالیت آزادانه قسمت خصوصی شده و فضایی ناامن برای اندوخته‌گذاران خارجی تشکیل کرده‌اند.

سعید سحرخیزان کیست؟ آخرین هنرنمایی ستاره ایرانی را ببینید + ویدئو_خبررسان
ادامه مطلب

اما احتمالا مهم‌ترین مانع جذب اندوخته‌گذاری خارجی، تحریم‌های گسترده اقتصادی باشد. نظام بانکی ایران یکی از مهم‌ترین اهداف تحریم‌های آمریکا بوده و همین نوشته علتشده ربط بانک‌های ایرانی با سیستم سوئیفت به‌طور کامل قطع شود. در نتیجه، بانک‌های بزرگ بین‌المللی نیز از تعامل مالی با ایران خودداری می‌کنند.

از جمله اهداف برنامه هفتم گسترش که توسط دولت سیزدهم تدوین شده، رشد ۸ درصدی اقتصاد ایران است. این قضیه با دقت به شرایط جاری سرزمین تقریباً غیرممکن به نظر می‌رسد. با این حال، اگر اصلاحات گسترده و هم‌وقتی در سیاست خارجی و سیاست‌های اقتصادی صورت گیرد و در عرصه اندوخته‌گذاری خارجی فعال و جدی باشیم، بدون شک اندوخته‌گذاران خارجی به اندوخته‌گذاری در اقتصاد ایران ترغیب خواهند شد.

به طور کلی، افت ریسک اندوخته‌گذاری، تحول در سیاست خارجی سرزمین و این چنین بهبود قوانین اندوخته‌گذاری می‌تواند تبدیل تحول شرایط جاری شود.

جزئیات نامه پزشکیان به رهبر انقلاب درمورد FATF چه می بود؟ + ویدئو_خبررسان
ادامه مطلب

روال اندوخته‌گذاری خارجی در ایران

همان گونه که در نمودار زیر مشاهده می‌شود، مقدار اندوخته‌گذاری خارجی بعد از اعمال تحریم‌های اقتصادی در ابتدای دهه ۱۳۹۰ روندی نزولی یافت. اما با امضای توافق برجام در سال ۱۳۹۴، روال صعودی به خود گرفت، به‌طوری که در سال ۱۳۹۶، مقدار اندوخته‌گذاری خارجی از مرز ۵ میلیارد دلار نیز عبور کرد.

در سایت خبری خبررسان آخرین اخبارحوادث,سیاسی,فرهنگ وهنر,اقتصاد و تکنولوژی,دفاعی,ورزشی,ایران,جهان را بخوانید.

با خروج آمریکا از برجام در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷، اندوخته‌گذاری خارجی بار دیگر با کم شدن شدید روبه رو شد و این روال کاهشی در سال‌های سپس نیز ادامه یافت، به‌طوری‌که در سال ۱۳۹۹، مقدار اندوخته‌گذاری جذب شده از سطح مصوب آن نیز پایین‌تر آمد و این حالت تا امروز نیز ادامه دارد. این تحول روال در دیگر متغیرهای اقتصادی همانند پیشی‌گرفتن نرخ استهلاک از نرخ اندوخته‌گذاری نیز دیده می‌شود. معنی این اتفاق این است که اقتصاد ایران در حال از دست دادن دارایی‌های خود است.

تثبیت و پایداری تشکیل مرغ سرزمین تا آخر سال_خبررسان
ادامه مطلب

اندوخته‌گذاری خارجی در بازار اندوخته ایران

یکی از با اهمیت ترین آثار اندوخته‌گذاری خارجی، افزایش نقدینگی در بازار اندوخته است. ورود اندوخته‌های خارجی می‌تواند تبدیل فراهم مالی پروژه‌های بزرگ شود. از آنجا که منبع های داخلی محدود می باشند و گاه فراهم مالی دشوار است، این نوشته اهمیت اختصاصی‌ای می‌یابد.

این چنین، اندوخته‌گذاری خارجی به رشد و گسترش قسمت خصوصی پشتیبانی می‌کند. این اندوخته‌ها زیاد تر در پروژه‌ها و شرکت‌های خصوصی تزریق خواهد شد که تبدیل بهبود کارکرد این قسمت می‌شود. با ورود اندوخته‌گذاران خارجی، شرکت‌های ایرانی می‌توانند با منبع های مالی زیاد تر، در مسیر گسترش و گسترش حرکت کنند.

وجود اندوخته‌گذاران خارجی علتافزایش رقابت در بازار اندوخته خواهد شد. شرکت‌ها برای جلب این اندوخته‌ها، مجبورند کارکرد مالی، مدیریتی و بازاریابی خود را ارتقا دهند. این رقابت‌پذیری، جهت بهبود کارایی بازار و تشکیل زمان‌های بهتر برای اندوخته‌گذاران داخلی نیز خواهد شد. افزون بر این، وجود اندوخته‌گذاران خارجی، بازار اندوخته ایران را به جهانی‌شدن نزدیک‌تر می‌کند و امکان تعامل با بازار‌های بین‌المللی را فراهم می‌آورد.

خلاصه بازی رئال مادرید بارسلونا را ببینید/ بارسا سپس از بایرن‌، رئال را هم ۴ تایی کرد + ویدئو_خبررسان
ادامه مطلب

سخن آخر

در شرایطی که ایران به علت ناتوانی در حل مسائل سیاست خارجی، دچار تله تحریم‌ها شده، ناظر آن هستیم که کشوری همانند عربستان سعودی با عمل های مؤثر، بستر مناسبی برای جذب اندوخته‌گذاران فراهم کرده است. این سرزمین با صدور ویزا‌های اختصاصی برای فعالان اقتصادی، تشکیل مناطق اختصاصی اقتصادی و اراعه مشوق‌های مالیاتی، در مسیر جذب اندوخته‌گذاری خارجی قدم‌های بلندی برداشته است؛ امری که می‌تواند الگویی برای سیاست‌گذاران اقتصادی ایران باشد.

منبع: اقتصاد آنلاین

دسته بندی مطالب
اقتصاد

سلامتی

کسب وکار

اخبار فناوری

اخبار هنری

خبر های ورزشی



منبع