راهنمای خرید تجهیزات آشپزخانه صنعتی

تجهیزات آشپزخانه صنعتی

همانطور که می دانید، آشپزخانه بستر پخت یا طبخ غذا در خانه یا هر سازمانی است. از نگاه صنعتی، هر سازمانی که به صورت دائمی حجم مشخصی از غذا را برای کارکنان خود یا حجم قابل توجهی برای سفارشات مشتریان خود تولید کند، نیازمند یک واحد پخت است. از آنجا که بهداشت مواد غذایی در تمام مراحل تهیه و پخت، برای سلامت کارکنان و بقای سازمان مهم است، رعایت سرفصل های ایمنی و بهداشت مواد غذایی، اولین رکنی است که در آشپزخانه ها مد نظر کارشناسان قرار می گیرد و نقش موثری در ارزش و کیفیت مواد غذایی خواهد داشت.

آشپزخانه چیست؟!

در گذشته به آشپزخانه های بزرگ “مطبخ” گفته می شده که مختص افراد و مکان های خاص همچون دربار شاهان بوده است. این مطبخ ها معمولا در طبقه زیرین یا در مکانی خارج از ساختمان اصلی قرار داشتند.

لوازم آماده سازی غذا، همچون تنورهای پخت نان و اجاق های پخت گوشت، حوضچه های شستشو، گنجه های نگهداری مواد و ظروف و… نیز جزئی از همین بناها بوده و هرگونه بهینه سازی در فضا و انطباق آن با نیاز کاربران، با استفاده از مصالح ساختمانی انجام می شده است.

تنها وسایلی که به عنوان ابزار کار در مطبخ ها وجود داشت چاقو، تخته، دیگ، ظروف مسی و… بود. با گذشت سال ها و لزوم ارتقای کیفیت محصول، ابزار و فضاهای اشپزخان هنیز به تغییراتی نیاز داشت. لذا واحدهای جامع تری به نام آشپزخانه های صنعتی پدید آمدند و سیر پخت غذا از مطبخ به این واحدها انتقال یافت.

آشپزخانه صنعتی

براساس قوانین و استانداردها، آشپزخانه صنعتی شامل واحدهای مختلفی است که با همکاری هم روند آماده سازی غذا را از تهیه مواد اولیه تا تولید، ارسال و توزیع میسر می کنند. این همکاری براساس یک سیستم اصولی که مبتنی بر پیشگیری و ردیابی مخاطرات احتمالی است، انجام می شود.

مزایا و معایب کابینت هایگلاس از زبان نوین کابین
ادامه مطلب

نیل به اهداف در یک آشپزخانه در نتیجه عملکرد صحیح کاربران حاصل می شود. به منظور بهره وری در زمان، تفکیک فضایی براساس نیاز کاربران ضروری است.

هنگام طراحی آشپزخانه‌های صنعتی یا تجهیزات آشپزخانه صنعتی برای مراکز بهداشتی مانند بیمارستان‌ها که به صورت کامل در صفحه تجهیزات آشپزخانه بیمارستان به آن پرداختیم و مکان‌هایی که انزوای محیطی و بهداشت عمومی در آن ها بسیار مهم است مانند شرکت‌های پتروشیمی، نفت و گاز باید به رعایت استانداردهای بین المللی برای کیفیت تجهیزات و تمیزی آشپزخانه توجه شود. چیدمان و طراحی آشپزخانه صنعتی از نکات ضروری و قابل توجه است که در این مقاله، قصد داریم به صورت کامل آن را بررسی کنیم؛ بنابراین همراه مطبخ آرا باشید تا این نکات را برایتان بازگو کنیم.

تکنیک‌های کنترل سلامت، فرآیند تولید، تجزیه و تحلیل ریسک و روش های کنترل نقاط بحرانی با استاندارد HACCP که اولین بار توسط ناسا و ارتش ایالات متحده آمریکا برای حفاظت از غذای فضانوردان استفاده شد و اصول عملیاتی از جمله الزاماتی هستند که طراحان تجهیزات اشپزخانه صنعتی موظف به رعایت آن هستند. توجه فرمایید که این قوانین توسط سازمان WHO و FAO تنظیم می‌شود.

ماشین ظرفشویی صنعتی

در ادامه می خواهیم به صورت مفصل درباره ماشین ظرفشویی صنعتی صحبت کنیم همراه مطبخ آرا باشید:

یکی از مهمترین و کلیدی ترین بخش هایی که در هنگام طراحی و تجهیز آشپزخانه های صنعتی باید به آن توجه داشت، بخش شستشوی ظروف است. شاید به جرات بتوان گفت که اتوماسیون در یکی از بخش های یک آشپزخانه که توانسته است نقشی جدانشدنی برای خود ایفا نماید، همین فضای ظرفشور خانه است.

ماشین های ظرفشویی در تنوع نسبتا زیاد و در سایزهای متفاوت تولید می گردند. تامین انرژی آن در غالب ماشین های ظرفشویی، برق های تک فاز و سه فاز بوده و از المنت برای گرم کردن آب استفاده می نمایند ولی برخی از ماشین های ظرفشویی نیز وجود دارند که منبع تامین انرژی گرمایشی آن بخار است.

تفاوت دستگاه های جوش آرگون و جوش CO2
ادامه مطلب

در مدل پخت ایرانی که کباب یکی از غذاهای اصلی تلقی می گردد، اجبارا حجم بسیار زیادی سیخ وجو دارد، همین امر صنعتگران را بر آن داشت که برای شستشوی این کالا نیز اتوماسیون به کار گرفته شود؛ به همین منظور، چندی است که کالایی به نام سیخ شور تولید می گردد و اتوماسیون در این بخش از آشپزخانه صنعتی نیز نقش خود را پر رنگ نموده است.

چرا باید از ماشین ظرفشویی صنعتی استفاده کنیم؟

در دنیای رستوران‌ها و صنایع غذایی، بهداشت، سرعت و کیفیت غذا از اهمیت بسیاری برخوردارند. ظروفی که برای سرو غذا استفاده می‌شوند، باید کاملاً تمیز و بهداشتی باشند. استفاده از شستشوی دستی ظروف در این موارد ممکن است زمان‌بر باشد؛ به همین دلیل، ماشین ظرفشویی صنعتی وارد بحث می‌شود.

بیش از ۸۰ لیتر آب برای شستشوی دستی یک سرویس ۱۴۴ پارچه استفاده می شود. اگر ظروف را در ماشین ظرفشویی قرار دهید، آبی کمتر از ۲۰ لیتر مصرف می کند؛ حتی با برخی از مدل‌ها تا ۸.۵ لیتر آب می‌تواند این تعداد ظروف را جوابگو باشد.

مزایا ماشین ظرفشویی صنعتی

  • صرفه‌جویی در زمان: ماشین ظرفشویی صنعتی باعث افزایش سرعت فرآیند شستشوی ظروف می‌شود و زمان ارزشمند شما را صرفه‌جویی می‌کند.
  • بهداشت بهتر: این ماشین‌ها به طور مداوم در دمای بالا شستشو می‌شوند و باعث کشتن باکتری‌ها و میکروب‌ها می‌شوند که از نظر بهداشتی بسیار مهم است.
  • کاهش هدر رفت مواد: شستشوی دستی ممکن است منجر به شکستن ظروف یا تلف شدن مواد غذایی شود؛ در حالی که ماشین ظرفشویی صنعتی این خطرات را کاهش می‌دهد.
  • افزایش بهره‌وری: با استفاده از ماشین ظرفشویی صنعتی، پرسنل می‌تواند وقت بیشتری را به کارهای دیگر اختصاص دهد و به بهبود کلی کسب و کار کمک کنند.
ساخت سوله با ساندویچ پانل در تهران
ادامه مطلب

اجاق گاز صنعتی

به طور کلی اجاق گازهای صنعتی در شرکت مطبخ آرا به ۳ دسته زیر تقسیم می‌شود:

  • اجاق گاز زمینی صنعتی
  • اجاق گاز رومیزی صنعتی
  • اجاق گاز مبله صنعتی

هر کدام از این دسته‌ها، می تواند موارد و انواع زیر را شامل شود:

اجاق پلوپز صنعتی

این نوع از اجاق‌ها، به اجاق گاز کوره‌ای هم معروف است؛ معمولا روی این اجاق‌ها می‌توانید از قابلمه‌ها یا تابه‌های بزرگ استفاده کنید که مقدار زیادی غذا را در خود جای می‌دهند. لازم به ذکر است که این پلوپزها در دو مدل مختلف عرضه می‌شوند:

  • کوره‌دار
  • بدون کوره

در مدل کوره‌ای، جهت جوشاندن آب برای برنج که بعد از آبکشی در کوره پخته می‌شود، استفاده می‌کنند. طراحی شعله‌های آتش در این اجاق شامل سه ردیف چرخان در وسط اجاق است که ممکن است به دلخواه آشپز استفاده شود. شعله‌های آن توسط پیچ‌های قابل تنظیم با جنس فلزی کنترل می‌شود که در قسمت پایینی این دستگاه و نزدیک پایه‌های اجاق قرار می‌گیرند تا از گرم شدن بیش از حد پیج‌ها جلوگیری شود.

اجاق فردار صنعتی

این نوع از اجاق گازهای صنعتی، علاوه بر داشتن شعله‌ها با قطرهای مختلف، دارای فر هم هستند که برای پخت و یا گرم نگه داشتن انواع مواد غذایی استفاده می‌شود. وجود فر در قسمت پایین اجاق گاز، پخت همزمان انواع غذاها را در مدت زمان معینی آسان‌تر می‌کند و سرآشپز ممکن است از فر برای تهیه انواع کیک، شیرینی و سایر غذاهای لذیذ که نیاز به حرارت غیر مستقیم دارند، استفاده کند.

مقایسه کامل دو پلتفرم استریم موسیقی؛ ساندکلاود و اسپاتیفای
ادامه مطلب

اجاق گریل صنعتی یا اجاق گریدل صنعتی

این اجاق به عنوان یک اجاق متداول به کار می‌رود. یک صفحه گریل با میله‌های موازی با فاصله از هم در قسمت بالایی شعله در اجاق گریل صنعتی قرار می‌گیرد. از این صفحه برای کباب کردن یا تفت دادن انواع گوشت از جمله استیک، همبرگر و حتی سبزیجات بدون نیاز به روغن انجام می‌شود. اجاق گریل صنعتی ممکن است در دو حالت صفحه تخت یا صفحه شیاردار استفاده شود. این اجاق‌ها، به مراتب در نسخه ذغالی خود پرطرفدار هستند.

اجاق پاستاپز صنعتی

اجاق پاستاپز که به صورت گسترده در فست فودهای ایتالیایی استفاده می‌شود، امکان پخت سریعترین انواع پاستا را فراهم می‌کند. این اجاق‌ها، بسته به تعداد لگن‌هایی که دارند، می‌توانند انواع شکل‌ها و طعم‌های پاستا را بپزند و به شما این امکان را می‌دهند که با هزینه کمتر، پاستای بیشتری در یک زمان تهیه و سرو کنید.

دیگ پلوپز صنعتی

یکی از مهمترین و محبوب ترین وعده های غذایی در ایران، برنج است که در کنار انواع کباب و خورشت استفاده می شود و به عنوان وعده غذایی اصلی مورد استفاده قرار می گیرد. هر منطقه و یا هر کشوری به شیوه خود و بسته به نوع ذائقه غذایی به شکل مختلفی برنج را طبخ می کند. روش سنتی پخت برنج در ایران، به صورت اب کش است که این نوع طبخ در اشپزخانه های صنعتی کار دشواری است؛ به همین دلیل برای راحت تر شدن کار و جلوگیری از خمیر شدن برنج، از دیگ پلوپز صنعتی استفاده می شود.

در سال های قبل، برای آماده سازی و طبخ برنج از دیگ های سنتی آلومینیومی، مسی و… استفاده می شد که از لحاظ بهداشتی و مصرف انرژی هیچگونه استاندارد لازم را دارا نبودند. با پیشرفت تکنولوژی و بهینه شدن زمان و انرژی، دیگ های پلوپز صنعتی مدرن، جایگزین دیگ های پخت سنتی شدند؛ به طوری که امروزه دیگ پلوپز صنعتی، یکی از تجهیزات کاربردی و با اهمیت در آشپزخانه های صنعتی جهت طبخ برنج است.

سایت های بزرگ دنیای آهن
ادامه مطلب

از دیگ پلوپز صنعتی برای پخت انواع برنج در مقدارهای بسیار زیاد استفاده می شود. این دیگ ها در شکل و سایزهای مختلفی وجود دارند و شرکت های زیادی، آن ها را تولید می کنند. دیگ پلوپز یا دیگ چلوپز صنعتی یک وسیله بسیار کاربردی و مهم از تجهیزات آشپزخانه رستوران، تجهیزات آشپزخانه هتل، تجهیزات آشپزخانه بیمارستان و… است. استفاده از این دیگ ها، می تواند به رعایت کامل اصول بهداشتی، سرعت عمل و مصرف بهینه انرژی در طبخ و پخت برنج کمک کند.

شما با استفاده از دیگ پلوپز صنعتی می توانید در مصرف انرژی، وقت، مواد مصرفی، هزینه های جانبی و نیروی انسانی خود صرفه جویی کنید؛ همچنین با استفاده از این دیگ های صنعتی، زمان پخت برنج کاهش می یابد و راندمان و بازدهی کار شما افزایش پیدا می کند. برنج پخته شده با این دیگ ها بسیار با کیفیت، سالم و بهداشتی است.

گروه صنعتی مطبخ آرا با تجربه ای که در تولید تجهیزات آشپزخانه صنعتی دارد، یکی از بهترین و با کیفیت ترین دیگ های پلوپز صنعتی در بازار ایران را تولید می کند که با نمونه خارجی در رقابت است. در تولید این پلوپزها از متریال درجه یک و آخرین تکنولوژی روز دنیا استفاده شده و همچنین برای اینکه خیالتان از خرید دیگ پلوپز صنعنی راحت باشد، همراه با گارانتی و خدمات پس از فروش، تحویل مشتری داده می شود.

منبع مقاله وب سایت مطبخ آرا