زیاد تر تقلبها در مواد غذایی گران و کمیاب رخ میدهد

خبررسان: معاون اداره کل فراوردههای غذایی سازمان غذا و دارو او گفت: زیاد تر تقلبها در مواد غذایی گران و کمیاب رخ میدهد و سودجویان با تحول در ماهیت شکلی یا محتوایی فراوردههای ارزان آنها را با قیمت بالا به مصرف کننده اراعه میکنند.
هاله سمیعی روز شنبه با اشاره به پیچیدگیهای تقلب در حوزه غذا، او گفت: این نوشته تا حد بسیاری با هوش سیاه افراد و شبکههای سودجو مرتبط است و در زیاد تر موارد در مواد غذایی گران قیمت و کمیاب ابراز و ظهور دارد.
وی با اشاره به این که تقلب و سوء منفعت گیری مدام در حوزه غذا وجود دارد، افزود: نظارت کافی و صحیح به فرایند غذا از مزرعه تا سفره یا به تعبیر عدهای از مزرعه تا قاشق میتواند از گسترش تقلبهای غذایی بکاهد و این موضوعی است که ماموریت سازمان غذا و دارو و اداره کل فراوردههای غذایی را مهم و راهبردی نمود میدهد.
این کارشناس فراوردههای غذایی با گفتن این که گمان تقلب برای یک ماده غذایی گرانقیمت یا یک ماده غذایی کمیاب و دور از دسترس زیاد تر نقل است، تصریح کرد: برخی افراد ادعاهایی برای محصول خود نقل میکنند؛ در حالی که امکان پذیر ادعاها واقعی نباشد؛ به این علت برای آنکه ادعاها را به نتیجه قابل پذیرفتن در ذهن مردم برسانند، از موادی که اطلاعات آن در برچسب بستهبندی دیده نمیشود، منفعت گیری میکنند و همین موارد جهت عوارض برای مصرف کنندگان این محصولات میشود.
به حرف های سمیعی، اگر چه کم فروشی در حوزه تشکیل غذا در سطحهای گوناگون آن محدود به یک سرزمین یا شرایط اقتصادی و اجتماعی و محدود به برهه وقتی خاصی هم نیست، اما باید در رابطه تقلبهای غذایی به موقع داخل عمل شویم و اجازه ندهیم این معضل به روندی عادی و فراگیر بدل شود؛ به این علت هر چه در معیارهایمان جدی باشیم و تشویق و تنبیهها منطبق با ضوابط و قانون باشد تقلب کم و کمتر میشود.
منبع