۳ تا ۵ کم‌شنوایی در هر ۱۰۰۰ تولد_خبررسان

۳ تا ۵ کم‌شنوایی در هر ۱۰۰۰ تولد


به گزارش خبررسان

خبررسان:رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت درمورد حالت ناشنوایی و کم‌شنوایی در سرزمین و اهمیت غربالگری آن گفت و در عین حال ضمن اظهار کاشت رایگان حلزون شنوایی برای کودکان زیر ۷ سال، بر لزوم افزایش سهم بیمه‌ها در پوشش هزینه‌های سمعک اصرار کرد.

سعید محمودیان با گفتن این که «روز جهانی شنوایی» و «هفته جهانی ناشنوایان» مناسبت‌هایی می باشند که در ربط با سلامت گوش و شنوایی نامگذاری شده‌اند، اظهار کرد:  سیزدهم اسفند ماه (سوم مارس) به گفتن «روز جهانی شنوایی» نامگذاری شده و سازمان بهدشت جهانی، «سلامت شنوایی» را به گفتن یک مقصد در این روز تعریف کرده‌است. سازمان بهداشت جهانی نه تنها بر سلامت شنوایی را یک مقصد درنظر گرفته بلکه بر سلامت گوش و شنوایی تاکیدمی‌کند.  

وی درمورد «هفته جهانی ناشنوایان» نیز گفت: دوم تا هشتم مهر ماه نیز به گفتن هفته جهانی ناشنوایان نامگذاری شده است. مقصد سازمان بهداشت جهانی از «هفته جهانی ناشنوایان» این است که ناشنوایی و کم‌شنوایی  در کانون دقت قرارگیرد.

«ناشنوایی»؛ معلولیتی نهان

رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت با گفتن این که ناشنوایی و کم‌شنوایی به گفتن «معلولیت نهان» قلمداد می‌شود، خاطرنشان کرد: متاسفانه بازدید‌ها بیانگر این است مردم به کم‌شنوایی و ناشنوایی، کمتر دقت‌ می‌کنند؛ به نحوی که نزدیک به ۸۰ درصد از نیازهای مربوط به مراقبت شنوایی در سطح جهان نادیده گرفته می‌شود یا کمتر در کانون دقت قرار می‌گیرد. کم‌توجهی و نادیده‌ گرفتن به نیازهای مربوط به مراقبت شنوایی ریشه در فقر سواد سلامت مردم دارد و این نوشته در ایران نیز وجود دارد.   

 این متخصص ادامه‌ داد: بر پایه آمار و رقم های سازمان بهداشت جهانی، کم‌توجهی و بی‌توجهی به کم‌شنوایی و ناشنوایی جهت شده که سالانه نزدیک به یک تریلیون دلار  هزینه به نظام سلامت در سطح جهان تحمیل شود.

باورهای نادرست درمورد کم‌شنوایی و ناشنوایی

محمودیان با اشاره به باورها و فهمیدن نادرست از کم‌شنوایی و ناشنوایی گفت: فهمیدن و باورهای نادرست و این چنین نگرش‌های جامعه نسبت به ناشنوایی و کم‌شنوایی جهت می‌شود که به افراد کم‌شنوا یا ناشنوا انگ‌ بزنند. این چنین شرایطی جهت می‌شود که فرد مبتلا به کم‌شنوایی، کم‌شنوایی خود را نهان کند. فهمیدن، باورها و نگرش نادرست جامعه درمورد کم‌شنوایی و ناشنوایی یک معضل اجتماعی است که ریشه در سطح سواد و سواد نادرست مردم دارد.

چطور بدنمان را همان طور که هست دوست داشته باشیم؟
ادامه مطلب

محمودیان با گفتن این که معضل اجتماعی فهمیدن و باورهای نادرست درمورد ناشنوایی جهت شده که رسیدگی به ناشنوایی چندان در شرایط مساعدی نباشد، خاطرنشان کرد: تعداد بسیاری از افرادی که مبتلا به کم‌شنوایی می باشند از توانایی بالایی برخوردارند؛ اگر مشکل کم‌شنوایی این افراد در زمان مناسب شناسایی شود، به طور قاطق می‌تواند اثرگذار باشد.

ابتلای ۳ تا ۵ مورد به کم‌شنوایی در هر ۱۰۰۰ تولد

کم‌شنوایی  «مادرزادی» و «اکتسابی»

 رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت درمورد  کم‌شنوایی و ناشنوایی «مادرزادی» و «اکتسابی» اظهار کرد: جمعیت موالید سرزمین نزدیک به یک میلیون و ۳۰۰هزار نفر در سال قبل گزارش شده و بر پایه غربالگری‌هایی که در سطح سرزمین انجام می‌شود، نزدیک به ۳.۷ در هر ۱۰۰۰ تولد به کم‌شنوایی مبتلا می باشند؛ به عبارت دیگر ۳ تا ۵ مورد در هر ۱۰۰۰ تولد به کم‌شنوایی مبتلا می باشند. کم‌شنوایی مادرزادی و عوامل ژنتیکی همانند ازدواج‌های فامیلی در ۵۰ تا ۶۰ موارد مبتلا به کم‌شنوایی نقش‌ دارد.

او همین طور گفت: علاوه بر موارد ژنتیکی و مادرزادی، عوامل دیگر همانند «بیماری‌ها»، «تاثییر بیماری‌های عفونی در دوران نوزادی همانند سرخک، سرخجه، سندروم تورچ»، «زایمان سخت» و «اتفاقات دوران بارداری» به مقدار ۴۰ تا ۴۵ درصد بر ابتلای موالید به کم‌شنوایی اثرگذار می باشند.

در سایت خبری خبررسان آخرین اخبارحوادث,سیاسی,فرهنگ وهنر,اقتصاد و تکنولوژی,دفاعی,ورزشی,ایران,جهان را بخوانید.

دقت به غربالگری شنوایی نوزادان بستری در قسمت مراقبت‌های اختصاصی

این متخصص شنوایی‌سنجی با گفتن این که دقت به نوزادانی که در قسمت مراقبت‌های اختصاصی نوزادان نگهداری خواهد شد از اهمیت بسیاری برخوردار است، اصرار کرد: نوزادانی که در قسمت مراقبت‌های اختصاصی نوزادان نگهداری خواهد شد، می‌بایست مورد غربالگری قرار گیرند؛ چرا که گمان شیوع کم‌شنوایی در این شرایط به علت مسائلی همانند «وزن کم در زمان تولد» افزایش می‌یابد. کودکانی که با وزن کم به دنیا می‌آیند به گفتن نوزاد نارس شناسایی خواهد شد و نارس‌بودن می‌تواند شناسایی آنها را تحت تاثییر قرار دهد.

تعرفه های پزشکی ۱۴۰۳ تعیین شد
ادامه مطلب

رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت در ادامه گفت: این چنین آنتی‌بیوتیک‌های تجویزی برای نوزادانی که در قسمت مراقبت‌های اختصاصی نوزادان نگهداری خواهد شد؛ می‌تواند شنوایی آنها را تحت تاثییر قرار دهد و به همین علت غربالگری این گروه از نوزادان حائز اهمیت است.

محمودیان با گفتن این که ایران جزو منطقه مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی است، گفت: ایران جزو شش سرزمین منتخب منطقه مدیترانه‌شرقی سازمان بهداشت جهانی در حوزه سلامت گوش محسوب می‌شود و عمل های فوق الاده طی سال‌های تازه به منظور پیشگیری از کم‌شنوایی و ناشنوایی صورت گرفته‌است.

سمعک، وسیله حیاتی برای کم‌شنوایی

اهمیت شناسایی کم‌شنوایی نوزاد قبل از ۶ ماهگی

وی در قسمت دیگر سخن بگویید‌هایش با گفتن این که سمعک یک وسیله حیاتی برای کم‌شنوایی است، او گفت: سمعک، یک وسیله پشتیبانی‌شنوایی است و منفعت گیری از این وسیله برای کودکانی که به کم‌شنوایی مادرزادی یا اکتسابی مبتلا می باشند، «حیاتی» قلمداد می‌شود.  شناسایی کودکان مبتلا به کم‌شنوایی یک امر الزامی است؛ این افراد باید در زمان طلایی یعنی «پیش از ۶ ماهگی» شناسایی شوند تا عمل های مداخله‌ای برای آنها انجام شود. شناسایی هرچه سریع تر این گروه از کودکان جهت نجات آنها می‌شود و به راحتی می‌توانند مسیر تکامل خود را طی‌کنند.

بیشتر از ۱۷ مرکز تخصصی کاشت حلزون شنوایی در سرزمین

 رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت با این که بیشتر از ۱۵هزار عمل تخصصی کاشت حلزون شنوایی انجام شده، خاطرنشان کرد: برخی کودکان نمی توانند از سمعک منفعت گیری کنند و در مسیر کاشت حلزون شنوایی قرار می‌گیرند. بیشتر از ۱۷ مرکز تخصصی در سرزمین وجود دارند که خدمات تخصصی کاشت حلزون شنوایی را انجام

خواهند داد.  متخصصان شنوایی‌سنجی و جراحان گوش، حلق و بینی در عرصه کاشت حلزون شنوایی با یکدیگر همکاری می‌کنند. اگرچه کاستی‌هایی در عرصه کاشت حلزون شنوایی وجود دارد اما در این عرصه جزو کشورهای پیشرو منطقه مدیترانه‌ شرقی هستیم.

تاثیر الاینر شفاف نامرئی در ارتودنسی کودکان
ادامه مطلب

سن طلایی غربالگری شنوایی

وی با اشاره به الزام غربالگری شنوایی تصریح کرد: غربالگری‌های مربوط به شنوایی باید در سنین گوناگون انجام شود اما «پیش از یک ماهگی» (بدو تولد تا ۲۸ روزگی)، سن طلایی برای غربالگری شنوایی است تا هرگونه اختلال، صدمه و کم‌شنوایی شناسایی شده و پیش از سه ماهگی تشخیص قطعی انجام شود.

رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت در ادامه گفت: بعد از تشخیص قطعی، درمان و مداخلات ملزوم می‌بایست تا پیش از ۶ ماهگی انجام شود؛ اگر نوزاد به کم‌شنوایی مادرزادی مبتلا باشد، می‌بایست به وسیله «درمان‌های با سمعک»، «درمان‌بخشی شنوایی»، «کاشت حلزون شنوایی» خدمات درمانی را اراعه‌ داد.

الزام دقت به ۷ محور درمورد سلامت گوش

وی با گفتن این که سازمان بهداشت جهانی ۷ محور را درمورد سلامت گوش نقل کرده، اظهار کرد: اگر خواهان برگشت دادن افراد مبتلا به کم‌شنوایی به جامعه هستیم، می‌بایست ۷ محور سازمان بهداشت جهانی درمورد سلامت گوش را مراعات‌کنیم. کم‌شنوایی و ریسک فاکتورهای آن می‌توانند در هر سنی اتفاق‌ افتد.

محمودیان با اشاره به جامعه آماری مبتلایان به کم‌شنوایی در کودکان گفتن‌ کرد: بازدید‌ها بیانگر این است که نرخ ابتلای کودکان ۳ تا ۵ سال به کم‌شنوایی نزدیک به سه درصد است؛ یعنی ۳ نفر از هر ۱۰۰ کودک ۳ تا ۵ ساله به کم‌شنوایی مبتلا است. علل عمده کم‌شنوایی کودکان ۳ تا ۵ ساله به علت «اوتیت‌ها» است که مایع در گوش میانی آمده و جهت صدمات شنوایی می‌شود. مسئله مهم و اساسی این است که این افراد باید  به زودی شناسایی شوند.  

آمار مبتلایان به کم‌شنوایی در سنین گوناگون

 رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت  در ادامه گفت: ابتلا به کم‌شنوایی در سنین ۷ تا ۱۸ سالگی نزدیک به ۱.۵ درصد است. این چنین بازدید‌ها بیانگر این است که جمعیت سرزمین نسبت به قبل پیرتر شده و نزدیک به ۱۰ میلیون سالمند در سرزمین وجود دارند. نزدیک به ۴۲ درصد از جمعیت بالای ۶۵ سال سرزمین به کم‌شنوایی ناتوان‌کننده مبتلا می باشند و به علت کم‌شنوایی خود در برقراری ربط ناتوان می باشند. افرادی که در برقراری ارتباطات خود دچار مشکل‌شده‌اند به سمعک نیاز دارند.  

افزایش قیمت ماشین های کلاسیک در بین ماشین های جدید
ادامه مطلب

او همین طور گفت: این چنین آمار و آرقام بیانگر این است که ۱۰۰ درصد افراد بالای ۸۰ سال به کم‌شنوایی مبتلا می باشند و درجاتی از ناشنوایی در این گروه سنی وجود دارد.

محمودیان درمورد شیب کم‌شنوایی در سرزمین گفت: مقدار شیب‌کم‌شنوایی از ۳.۷ در هر ۱۰۰۰ تولد به مقدار ۱۰۰ درصد در افراد بالای ۸۰ سال می‌رسد. با دقت به شیب شنوایی سرزمین، وزارت بهداشت نسبت به تدوین بسته‌های خدمتی به طور قدم‌به‌قدم عمل کرده و این بسته‌ها در حال ادغام در نظام سلامت است. یک فرد باید از نوزادی تا مرگ رصد شود؛ چرا که امکان ابراز کم‌شنوایی در هر سنی از زندگی وجود دارد.

رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت با اشاره به عوامل تهدیدکننده شنوایی گفت: هنگامی که یک فرد داخل بازار کار می‌شود، سروصداهای شدید می‌تواند یک عامل تهدید کننده برای شنوایی باشد. کارگران مجموعه‌های صنعتی، افراد نظامی در معرض صدمه‌های شنوایی قرار دارند؛ اگر این افراد از محافظ منفعت گیری‌ نکنند، ابراز کم‌شنوایی یک مساله اجتناب‌ناپذیر برای آنها به حساب می‌آید.

تاثییر هدفون و هندزفری بر شنوایی

وی با اشاره به منفعت گیری از هندزفری و تاثییر این وسیله بر شنوایی او گفت: هدفون‌ها و هندزفری یک تهدید برای کم‌شنوایی محسوب خواهد شد؛ به نحوی که این وسیله‌ها جهت رشد کم‌شنوایی شده‌اند. اراعه بسته‌های آموزشی و ارتقاء سواد سلامت جامعه به طرق گوناگون می‌تواند جهت آگاهی اقشار گوناگون درمورد اهمیت سلامت شنوایی شود. نه تنها اراعه بسته‌های آموزشی و ارتقاء سواد سلامت جامعه به طرق گوناگون می‌تواند جهت آگاهی اقشار گوناگون شود بلکه در صورت ابتلا به کم‌شنوایی درخواهند یافت که کم‌شنوایی خود را کتمان‌ نکنند و به این نوشته رسیدگی‌ کنند.

محمودیان با گفتن این که «ربط» مبنا زندگی انسان‌ها است، گفت: به واسطه پیشرفت علم، انسان‌ با منفعت گیری از سمعک یا کاشت حلزون شنوایی می‌تواند زندگی خود را نجات دهد و با دیگران ربط برقرار کنند.

۱.۹ میلیون بیمار خاص و صعب العلاج کشور نشان‌دار شدند
ادامه مطلب

هزینه بالای سمعک و پوشش بیمه‌ای

وی با گفتن این که پروتزهایی که به منظور اصلاح کم‌شنوایی منفعت گیری خواهد شد ناجی زندگی افراد از منظر ارتباطی می باشند، او گفت: سمعک جزو موارد با تکنولوژی بالا است و فقط چند شرکت نسبت به تشکیل این وسیله عمل می‌کنند. سمعک جزو موارد وارداتی است و دستخوش نوسانات نرخ ارز و تحریم‌ها است. اگرچه تحریم‌ها و نوسانات نرخ ارز بر حلزون شنوایی نیز اثرگذار است اما تاثییر این مولفه‌ها بر سمعک زیاد تر است.

کاشت رایگان حلزون شنوایی برای کودکان زیر ۷ سال

رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت با گفتن این که دولت در عرصه انجام عمل های تشخیصی کم‌شنوایی و سمعک تمهیداتی اندیشیده است، اظهار کرد: بیمه‌ها به واسطه تمهیدات دولت، نزدیک به ۷۰ درصد از هزینه سمعک را تحت پوشش قرار خواهند داد. این چنین کاشت حلزون شنوایی برای کودکان کمتر از هفت سال به طور کاملا رایگان انجام می‌شود و هزینه هر حلزون شنوایی نزدیک به ۸هزار یورور است. دولت به منظور جلوگیری از ورود سختی به مردم نسبت به کاشت حلزون شنوایی به طور رایگان عمل می‌کند اما مردم در عرصه نگهداری از حلزون با چالش‌هایی روبه رو‌ می باشند.

قیمت سمعک و پوشش بیمه‌ای آن

او همین طور گفت: هزینه مربوط به سمعک نسبت به حلزون شنوایی برای مردم زیاد تر است و بیمه‌ها باید هزینه‌های بیشتری را متقبل‌ شوند. قیمت هر سمعک به طور متوسط نزدیک به ۲۰ میلیون تومان است. بیمه‌ها ۷۰ درصد از هزینه پرداختی برای سمعک را پرداخت می‌کنند. بیمه‌ها در ۱۰ سال یکبار هزینه‌های سمعک را پرداخت می‌کنند اما وزارت بهداشت خواسته‌ است که بیمه‌ها هزینه‌های مربوط به سمعک را هر ۵ سال یکبار پرداخت‌ کنند.  

این متخصص درمورد سرانه سلامت مردم در حوزه سلامت گوش او گفت: خوشبختانه سرانه سلامت مردم در حوزه گوش به واسطه عمل های انجام شده، افزایش یافته است.

دسته بندی مطالب
اقتصاد

سلامتی

کسب وکار

اخبار فناوری

اخبار هنری

خبر های ورزشی