ناشران الکترونیک بعد از چند سال کشمش به شبستان مصلی می آیند_خبررسان

به گزارش خبررسان
علی محمدپور مدیر قسمت کتاب الکترونیک سی و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در او مباحثه با خبرنگار فرهنگی خبررسان از تنسیم، از وجود ناشران کتاب الکترونیک در این دوره نمایشگاه خبر داد و او گفت: ثبت نام از ناشران الکترونیک تا ۳۰ فروردین ادامه دارد.
محمدپور با گفتن این نوشته که در حوزه پلتفرم و کتابهای صوتی بیشتر از ۵۰ شرکت در ایران فعال می باشند، او گفت: تا بحال عمده ناشران کتاب الکترونیک برای وجود در نمایشگاه ثبت نام کردهاند، اما با دقت به فضای محدودی که در اختیار داریم امکان پذیر ناچار شویم به طور گزینشی عمل کنیم. هماکنون ناشران و پلتفرمهایی که حداقل ۱۰۰ گفتن کتاب دارند، امکان ثبت نام برای وجود در نمایشگاه را دارند.
او گفت: در این دوره نمایشگاه کتاب قسمت دیجیتال که زیرمجموعه مرکز گسترش فرهنگ و هنر در فضای مجازی می باشند، در نمایشگاه وجود ندارند، اما دو قسمت به نمایشگاه اضافه شده است، یکی قسمت ناشران کتاب الکترونیک، صوتی و پلتفرمها و فرد دیگر قسمت فناوریهای نشر. فناوریهای نشر که قرار است حلقه ارتباطی بین قسمت سنتی نشر و فناوریهایی که به گسترش بازار نشر پشتیبانی میکنند، باشند. شرکتهایی که ایدههایی برای تحلیل اطلاعات خریدارها، همانند مشاوره هوشمند در حوزه تشکیل کتاب دارند و شرکتهای فعال در حوزه پیاو دی در این قسمت جانمایی خواهد شد. وجود این شرکتها به معارفه خدمات و یقیناً فروش خلاصه میشود.
محمدپور در خصوص این که ناشران الکترونیک، صوتی و پلتفرمها نیز عمل به فروش خواهند کرد او گفت: بله ناشران کتاب الکترونیک فروش نیز دارند، حتی پیشبینی شده که همانند ناشران کتاب فیزیکی بتوانند حتی از یارانهها هم منفعت گیری کنند، یقیناً احتمالا از نظر فنی این منفعت گیری به این دوره نمایشگاه نرسد، ولی در تلاش هستیم تا اتصال به سامانه انجام شود و مخاطب بتواند از یارانه در نظر گرفته شده برای خرید در این قسمت نیز منفعت ببرد.
وی درمورد جانمایی این ناشران در شبستان مصلی نیز او گفت: جانمایی تا این مدت اشکار نیست، اما قرار است در بین ناشران عمومی و در فضای داخلی شبستان جانمایی شوند.
دبیر انجمن ناشران دیجیتال در جواب به این سوال که تحقق مطالبه سالهای تازه ناشران کتاب الکترونیک مبنی بر وجود در شبستان مصلی و در بین ناشران عمومی، آیا میتواند تبدیل تحول رویکرد وزرات ارشاد بر رسمیت بخشیدن به ناشران کتاب الکترونیک شود، او گفت: رئیس جمهور و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی چندین دفعه بر این مسئله اصرار کردهاند که باید به سمت منفعت گیری از فناوریها حرکت کنیم، ما چارهای نداریم و باید از فناوریها در نشر منفعت ببریم، این سیاستی است که هزینهها را افت میدهد، وجود ناشران الکترونیک در این دوره نمایشگاه را باید به فال نیک گرفت، این که چه مقدار بتوانیم موفق شویم، بسته به این است که بدنه سنتی وزارت ارشاد چه مقدار بتواند خود را با این نوشته ابراز کند.
در سالهای قبل ناشران کتابهای الکترونیک صوتی و پلتفرمها در قسمت ناشران دیجیتال و در سالنی مجزا از ناشران عمومی جانمایی میشدند، موضوعی که جهت انتقاد این ناشران شده و در دورههایی از جمله سال قبل انصراف آنها از نمایشگاه را در پی داشت.
انتهای مطلب/
دسته بندی مطالب
اقتصاد
منبع