سرنوشت مطرح برگزاری تجمعات به کجا رسید؟_خبررسان
به گزارش خبررسان
یک اعتراض کافی است که مجلس و دولت مجدداً سراغ موثر کردن و قانومند کردنن تجمعات بروند، چه در قالب مطرح چه در قالب لایحه.کما این که در سال ۹۶، ۹۸، ۱۴۰۱ این اتفاق افتاد و با نقل شدن او گفت و گو اعتراضات مجدد مطرح نحوه برگزاری تجمعات و اعتراضات نقل شد اما به سرانجام نرسید.
اما مجلس دوازدهم در همین ابتدای کار به جستوجو این است که مطرح نحوه برگزاری تجمعات را به سرانجام برسد، طرحی که بنا به حرف های محمد بیات، دبیر کمیسیون امور داخلی سرزمین و شوراها ناظر بر تجمعات سیاسی است و به عبارتی مطالبه گری سیاسی نیاز به مجوز دارد. هرچند سید روح الله موسوی دبیر دوم کمیسیون امور داخلی و شوراها می گوید او گفت و گو مجوز تا این مدت نقل نیست و باید در این مورد زیاد تر او گفت و گو و گفتگو شود. ولی الله بیاتی تفرش سخنگوی این کمیسیون هم ورود عملی به بازدید این مطرح را تایید نمی کند.
از نظر دیگر علی زینی وند معاون سیاسی وزیر سرزمین نیز حرف های «در رابطه با لایحه برگزاری تجمعات اخیرا پیشنهادات ما توسط همکاران تجمیع شد و با امضای خودم به مجلس فرستادم. کاملا در تعامل و در حال پیگیری هستیم و امیدوارم با مواد خوبی تصویب شود».
موسوی، دبیر دوم کمیسیون شوراها: مسئولان در جمع تجمع کنندگان حاضر می شوند
سید روح الله موسوی دبیر دوم کمیسیون امور داخلی و شوراها مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین در رابطه با اشتراکات و افتراقات مطرح مجلس دوازدهم درمورد نحوه برگزاری تجمعات و اعتراضات با مطرح ها و لوایح قبلی با این محوریت، او گفت: ماحصل همه مطرح هایی که از قبل نقل بودند و مطرح جاری این است که عرصه تجمعات قانونی صنف ها و قشرهای گوناگون در رابطه با صنف خودشان برگزار شود. به این ترتیب که اگر اقشار یا اصناف به جستوجو برگزاری تجمع و رساندن خواسته و مطالبه به گوش مسئولین بودند، این در یک چارچوب قانونی خاص صورت بگیرد و به این ترتیب نباشد که به طور پراکنده از هر گوشه ای صورت بگیرد.
او گفت: به این علت به جستوجو این هستیم که این تجمعات به طور قانونی صورت بگیرد که هم مسئولین بتوانند در بین افراد وجود اشکار کنند و هم خواسته های آنها در مسیر قانونی قرار داشته باشد که خدای نکرده افراد زمان طلب از این تجمع سوءاستفاده نکنند. در کل بر پایه مطرح نحوه برگزاری تجمعات بستر و عرصه ای فراهم شود که اقشاری معترض نسبت به موضوعی در مجرای قانونی و پیش بینی شده، سخن خود را به گوش مسئولین برسانند و انشالله در این چارچوب حرکت می کنیم.
موسوی در جواب به این که مطرح برگزاری تجمعات ناظر بر همه تجمعات و اعتراضات است یا تنها شامل اعتراضات سیاسی می شود، تصریح کرد: همه مواردی که به نوعی نسبت به موضوعی انتقاد، مطالبه و درخواستی دارند، در چارچوب قانون در مکانی باشد که مسائل امنیتی و انتظامی فراهم شود و صدای آنها به گوش مسئولین برسد.
دبیر کمیسیون امور داخلی سرزمین و شوراها در عکس العمل به این که بر پایه مطرح نحوه برگزاری تجمعات سپس از این قرار است برای برگزاری تجمعات مجوز صادر شود، اظهار کرد: باید در کمیسیون های گوناگون بازدید شود که انشاالله به نتیجه برسد.
موسوی با اشاره به دخیل شدن وزارت سرزمین در مطرح نحوه برگزاری تجمعات و به اختصاصی در رابطه مجوزها، یادآور شد: وزارت سرزمین که یک وزارتخانه بین دار است و همه این موارد باید در هماهنگی وزارت سرزمین باشد چراکه وزارت سرزمین متولی امنیت سرزمین است و به گفتن ماموریت وزارتخانه مادر باید برنامه ریزی کند و حتما دخیل خواهد می بود.
بیات، دبیر اول کمیسیون شوراها: در موررد تجمعات فرهنگی و اجتماعی صدور مجوز ضرورتی ندارد
محمد بیات، دبیر کمیسیون امور داخلی سرزمین و شوراها در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین درمورد جزئیات مطرح نحوه برگزاری تجمعات او گفت: روزی که مطرح در کمیسیون نقل شد بنده در جلسه نبودم اما در کل مطرح برگزاری قانونی تجمعات با این مقصد است که مجوز از طریق مراجع ذی صلاح صادر شود و در این شرایط افرادی که تصمیم و غرض دارند، نمی توانند نفوذ کنند. انتقاد اگر کارشناسی باشد و برای رضای خدا و سازنده باشد، قطعا می تواند برای جامعه هدفش سودمند واقع شود.
وی در عکس العمل به این که بر پایه مطرح نحوه برگزاری تجمعات، هر گونه تجمع و اعتراضی نیاز به مجوز دارد یا خیر، افزود: تجمعات سیاسی منظورمان است. تجمع تعریف دارد و زیاد تر در حوزه سیاسی نقل است. به عبارت دیگر ما تجمعات فرهنگی و اجتماعی داریم که در رابطه آنها صدور مجوز ضرورتی ندارد اما تجمعات سیاسی است که دشمن و افراد با تصمیم و غرض از آن سوءاستفاده می کنند وگرنه درمورد تجمعات اجتماعی و فرهنگی الزام مجوز وجود ندارد.
بیات تصریح کرد: اعتراضاتی که سیاسی است به مطالبات مربوط می شود و در این جریان احتمالا ناخواسته آسیبی به سرزمین داخل شود اما اگر موثر باشد و مجوز بگیرند، افرادی که خدایی نکرده نباید قاطی این ماجرا شوند، رصد می شوند. مطالبه حق مردم است و اگر با آن آزادی مشروع همراه باشد، زیاد خوب است. در هر صورت نظرات سازنده ای وجود دارد که می تواند برای سرزمین سودمند باشند.
این عضو کمیسیون امور داخلی سرزمین و شوراها در رابطه این که حرف های می شود مطرح نحوه برگزاری تجمعات با اصل ۲۷ قانون اساسی در تضاد قرار دارد، اظهار کرد: فردی ناموافق آزادی گفتن نیست، تازه در کشورهای اروپایی که قاعده مند به آزادی می باشند، آنها برای ریزترین موارد تجمع می کنند، تازه آنها که زیاد مدعی می باشند اما آزادی که در سرزمین ما وجود دارد در هیچ کشوری نیست، لذا هیچ مغایرتی وجود ندارد. فردی نگفته حق ندارید بلکه می گوید به طور قانونی از این حق منفعت گیری کنید.
بیات درمورد این که آیا محل خاصی برای اعتراض در نظر گرفته شده، خاطرنشان کرد: محل تجمع به نظر خود متقاضیان بستگی دارد. تا این اندازه محدود نمی شوند، فقط این که حریمی برای مجموعه شهرستان قائل شده باشند و اتفاقا در تجمعات موثر ملزوم است که مسئولین ذی ربط هم اجباراً باید در آن جلسه وجود داشته باشند و پاسخگوی اعتراضات باشند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی درمورد این که مطرح نحوه برگزاری تجمعات در نهایت تبدیل برخوردهای سلیقه ای با طیف های گوناگون برای برگزاری تجمعات می شود، یادآور شد: خیر، قانون برای همه یکسان است. همه با هم تجزیه، تحلیل و آنالیز می کنند و عواقب آن را می سنجندند، زمانش را هم در نظر می گیرند و سپس تصمیم می گیرند. دلنشین اینجاست که در سرزمین ما همه طیف ها دخیل و یک طیف خاص نیست. یکی در دولت است فرد دیگر در مجلس است و به این ترتیب همه در کنار هم قرار داریم.
بیاتی تفرش، سخنگوی کمیسیون شوراها: مطرح نحوه برگزاری تجمعات در دستور کار کمیسیون شوراها نیست
ولی الله بیاتی تفرش، سخنگوی کمیسیون امور داخلی سرزمین و شوراها نیز درمورد جزئیات مطرح نحوه برگزاری تجمعات او گفت: این مطرح دوره قبل در دستور کمیسیون می بود که کامل نشد لذا این دوره ما در دستور قرار می دهیم اما تا این مدت داخل دستور جلسه نشده که بتوانم اطلاعاتی در رابطه آن بدهم.
وی در عکس العمل به این که یقیناً حرف های شده که این مطرح اظهار وصول شده، افزود: بله، اظهار وصول شده اما در دستور کار قرار نگرفته است.
منبع :
خبر آنلاین
دسته بندی مطالب
اقتصاد
منبع