ماجرای گرانی قیمت نان چیست؟/ فروش نان کنجدی به قیمت ۴ نان ساده – تجارت نیوز_خبررسان

قطعی برق نانوایی

[ad_1]
به گزارش خبررسان

تعداد بسیاری از کارشناسان براین باورند که با افزایش قیمت گندم نانوایی‌های آزادپز، قیمت نان به بهانه‌های گوناگون کنجددار بودن، اندازه و … ۲ تا ۴ برابر قیمت مصوب اراعه می‌شود.

به گزارش تجارت نیوز، ۲۴ اردیبهشت ماه قیمت گندم صنف و صنعت و نان حجیم و آزادپز از ۱۲ هزار تومان به ۲۱ هزار و ۷۷۰ تومان افزایش یافت که این رشد دیدنی قیمت تبدیل افزایش قیمت نان آزاد پز و بدنبال آن یارانه پز شد. این درحالی است که به رغم عدم افزایش قیمت گندم یارانه ای و اظهار قیمت مصوب نان، اما نانوایان به بهانه های متعدد افزایش هزینه های حقوق و دستمزد و سربار دیگر حاضر یه تمکین قیمت های مصوب قبل نیستند.

بازدید های میدانی حاکی از آن است که همه واحدهای نانوایی عمل به افزایش قیمت نان کرده اند و از طرفی به بهانه کنجد، سبزیجات و افزایش حجم نان عمل به اراعه ۲ تا ۴ برابر قیمت مصوب کرده اند که تعداد بسیاری از کارشناسان افتنظارت دستگاه های مسئول را عامل مهم این گرانی می دانند.

در شرایط جاری بیشترین یارانه به حوزه آرد و نان تعلق دارد که متاسفانه بدلیل سوء منفعت گیری های متعدد ناظر هدررفت آن هستیم، از این رو کارشناسان حوزه آرد و نان یکسان سازی نرخ نان و پرداخت یارانه مستقیم به خانوارها را راهکار افت تخلفات این حوزه می دانند.

آخرین مطالب
فیلم «رستاخیز» تا این مدت اجازه اکران ندارد_خبررسان
ادامه مطلب

ناگفته نماند که رئیس اتاق اصناف تهران انتقاداتی از نوشته تصمیم گیری استانداری ها در قیمت گذاری نان دارد و مدام معتقد است که نظارت و تصمیم‌گیری دستگاه های متعدد در این حوزه کار را سخت می کند و باید کار به اتحادیه واگذار شود تا دیگر ناظر قیمت متفاوت نان از شمال تا جنوب شهر و شهرها با یکدیگر نباشیم.

حمیدرضا رستگار رئیس اتاق اصناف تهران با اشاره به نابه سامانی های قیمت و کیفیت نان او گفت: نوشته طبخ نان، قیمت گذاری و بازرسی که توسط دستگاه های گوناگون و اتحادیه وابسته انجام می شود، دچار شرایطی شدیم بدلیل آنکه متولی واحدی را برای این نوشته تعیین نکردند و دستگاه های گوناگون در این ربط برنامه ریزی و پیگیری می کنند که متاسفانه چندوجهی بودن نوشته کمکی به حل این قضیه نمی کند.

رستگار افزود نرخ آردی که به اتحادیه و اعضای صنف داده می شود، دولتی و آزادپز است و کیفیت بر مبنای نوع یک، نوع ۲ و ۶ متفاوت است، باید کاری انجام شود که نظارت دقیق شود چراکه تا بحال نظارت و جرایم ما بازدارنده نبوده است و به این نتیجه رسیدیم که اتحادیه ها متولی امور صنف می باشند و موظف می باشند که بر واحدها نظارت داشته باشند تا بازار را کنترل کنند.

بالاخره همسان‌سازی حقوق بازنشستگان به قسمت اجراییات دولت رفت!_خبررسان
ادامه مطلب

رئیس اتاق اصناف تهران با اصرار بر واقعی شدن قیمت نان فرمود: نظر ما این است که قیمت نان برمبنای آنالیزی که اتحادیه صنفی و کارشناسان اتاق اصناف گرفتند، واقعی شود و بهترین نظر این است که یارانه مستقیم به مردم پرداخت شود‌.

فرآیند قیمت گذاری نان باید مورد بازدید قرار بگیرد

پیمان فلسفی نایب رئیس کمیسیون کشاورزی محلس شورای اسلامی او گفت: مسئولیت قیمت گذاری آرد و نان به استانداران واگذار شده است که براین مبنا هراستانی برمبنای شرایط دستمزد کارگران و دیگر عوامل تصمیم گیری می کنند، هرچند قیمت آرد یارانه ای اشکار و ثابت است که واحدهای نانوا باتوجه به تحویل آرد یارانه ای باید نان را اراعه کنند.

در سایت خبری خبررسان آخرین اخبارحوادث,سیاسی,فرهنگ وهنر,اقتصاد و تکنولوژی,دفاعی,ورزشی,ایران,جهان را بخوانید.

به حرف های وی، واحدهای خبازی مشمول آرد یارانه ای برمبنای قیمت مصوب مکلف به اراعه نان می باشند و تنها واحدهای نانوایی آزادپز و صنف و صنعت باید مشابه با افزایش قیمت آرد دستخوش تغییراتی قرار گرفتند.

فلسفی در ادامه گفت: افزایش قیمت نان باید با دقت صورت بگیرد و در نهایت استانداری ها باید نسبت به این نوشته پاسخگو باشند به طوریکه هرگونه افزایش غیرمنطقی قیمت نان در سایه عدم نظارت ها نمی پذیریم و باید استانداران پاسخگو باشند و پیشنهاد می کنیم که شورای آرد و نان استان با وجود اتحادیه ها هر استان روی قیمت نان توافق کنند و سازمان حمایتاز تولیدکننده و مصرف کننده در این جلسات وجود داشته باشند و همه جوانب امر به روش سنجیده باید بازدید شود و نظارت مستمر صورت بگیرد که نان با کیفیت و با قیمت مناسب بدست مردم برسد و از طرفی هزینه های تشکیل پوشش بدهد. به گفتن مثال امکان افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت نان وجود ندارد و چنانچه قیمت نان ۵ هزارتومان است و هزینه های کارگری ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش اشکار کرده، در فرآیند قیمت گذاری باید دقت شود به طوریکه مشابه با شرایط اقتصادی مردم تعریف شود.

رمزارزها چطور در ایران قانون‌مند خواهد شد؟_خبررسان
ادامه مطلب

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی با گفتن این که برخی استانداری ها و اتحادیه های نانوایان از عدم تحول قیمت نان خبر داده اند، افزود: استانداران در چارچوب هزینه های تشکیل و شرایط اقتصادی مردم و این چنین احتساب آرد یارانه ای و آزاد باید تصمیمات ملزوم را اتخاذ کنند. این چنین با هر مکانیزمی نانوایان نباید قیمت نان را افزایش دهند. حتی انواع گوناگون نان توسط نانوایی ها طبخ و اراعه می شود، خود آسیبی داخل می کند و عملا درآمدهایی تشکیل می کند که خارج از چارچوب است. به گفتن مثال هنگامی قیمت نان کنجدی ۲ برابر قیمت مصوب اراعه می شود، کجا محاسبه شده است یا نانوا به بهانه نان بزرگتر و کنجدی ۴ برابر قیمت مصوب اراعه می کنند و از افراد ۴ بار کارت می کشند، این درحالی است که نان ۵ هزارتومانی با قیمت ۲۰ هزارتومان در سایه بازرسی های ضعیف اراعه می کنند و از مصرف کننده ۴ بار کارت می کشند چراکه با صرف افزایش قیمت نمی توان مطمعن داشت که نان با کیفیت به دست مردم می رسد که براین مبنا دستگاه های نظارتی بر فرآیند نظارت و کارکرد دستگاه های براین زنجیره باید تجدید نظر کنند و مدام نظارت ها تشدید شود تا نان با کیفیت با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار بگیرد.

کپرنشینان چابهار صاحب خانه خواهد شد؟ – خبررسان
ادامه مطلب

این گزارش می افزاید: علی رغم آنکه تا این مدت در حوزه افزایش قیمت نان تصمیم‌گیری نشده و نوشته در حال بازدید است، اما قیمت نان در واحدهای نانوایی افزایش یافته که این کار با عکس العمل مردم روبرو شده چراکه نان قوت مهم مردم است و آنها اعتقاد دارند که گرانی نان در سکوت و عدم شفافیت در حوزه پرداخت یارانه اتفاق افتاده است.

یکسان سازی قیمت گره گشای مشکلات حوزه آرد و نان

در ادامه عطااللّه هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران او گفت: نانوایان مدعی بودند که باتوجه به افزایش هزینه های جانبی از جمله کارگری، خدمات و انرژی، نانوایان اعتقاد دارند که قیمت نان باید متعادل شود تا آنها متضرر نشود.

به حرف های وی، نانوایی آزادپز مابه ازای افزایش هزینه های گندم، کارگری و خدمات قیمت نان تولیدی آنها افزایش یافته و مابه ازای هزینه هایی که متحمل می شوند، این اتفاق افتاده است.

قانون مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی بالاخره ابلاغ شد_خبررسان
ادامه مطلب

هاشمی در ادامه گفت: او گفت و گو هوشمندسازی واحدهای نانوایی مشگل گشا نیستند و هیچ مشکلی را حل نخواهند کرد و تنها با واقعی سازی قیمت ارد و گندم مشکل مرتفع می شود.

وی با اشاره به تاثییر واقعی شدن قیمت نان در مقدار مصرف گندم فرمود: با واقعی شدن قیمت نان و پرداخت یارانه به دهک هایی که الزام حمایتدولت می باشند، علاوه بر افت هدررفت یارانه ناظر کم شدن ۲۵ تا ۳۰ درصدی گندم مصرفی به جهت افت ضایعات و دورریز این حوزه هستیم.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران او گفت: تازمانیکه اختلاف بین قیمت آرد آزاد و دولتی وجود دارد به طوریکه قیمت همه شده گندم بالای ۲۳ تا ۲۴ هزارتومان است و با نرخ ۶۰۰ و ۹۰۰ تومان در اختیار واحدها قرار می گیرد، هیچ راهی جزء آزادسازی قیمت و پرداخت یارانه مستقیم به خانوار نمی تواند جلوی فساد را بگیرد.

گفتنی است سالانه ۲۵۰ همت یارانه به حوزه آرد و نان داده می شود که متاسفانه بخشی از این مقدار یارانه هدر می رود، درحالیکه برای واقعی شدن مصرف گندم و جلوگیری از سودجویی و تخلفات این حوزه، یکسان سازی قیمت نان بهترین راهکار است که تعداد بسیاری از کارشناسان گفتن می‌کنند این نوشته با در نظرگرفتن همه جوانب باید صورت بگیرد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دسته بندی مطالب
اقتصاد

سلامتی

کسب وکار

اخبار فناوری

اخبار هنری

خبر های ورزشی

[ad_2]

منبع